×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

 دکتر سید جلیل حسینی

 

 

 

curriculum vitae

 

 
 

دکتر سید جلیل حسینی متخصص اورولوژی - فلوشیپ ترمیمی از انگلستان ، ریاست مرکز تحقیقات ناباروری و بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، ریاست بخش اورولوژی ترمیمی بیمارستان شهدای تجریش ، دبیر کمیسیون انجمن های گروه پزشکی و نخستین رئیس انجمن اورولوژی آسیا از ایران ( UAA ) می باشند .

ریاست انجمن اورولوژی ترمیمی و جراحان آندرولوژی (APSRUAS). مدیرمسئول و سردبیر مجله سلامت مردان (Men's Health Journal).

ایشان عهده دار ریاست و دبیری انجمن اورولوژی ایران ( IUA ) به مدت 20 سال و عضو افتخاری انجمن اورولوژی اروپا ( EAU ) و انجمن اورولوژی چین ( CUA ) ، با سابقه 22 سال کار در زمینه ART می باشند.

 
آدرس:  تهران - تجریش - میدان قدس - بیمارستان شهدای تجریش - مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری (کد پستی 1989930002)

شماره تماس : 22712234-021

پست الکترونیک : Jhosseinee@gmail.com

  • تاریخ انتشار : 1403/09/06 - 09:22
  • بازدید : 14
  • تعداد بازدید : 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نقش تومور مارکرها در پیش اگاهی سرطان

مهار بیان ژن ایزوسیترات دهیدروژناز 1 به عنوان بیومارکر مولکولی می تواند در پیش اگاهی سرطان پستان برای بانوان موثر باشد.

سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان هایی است که زنان را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. سنجش تومور مارکرها به خصوص در سرطان پستان با هدف پیشگیری و چکاپ، بررسی عود و ابتلای مجدد به سرطان پستان در مراکز تشخیصی درمانی معتبر و دانشگاهی انجام می گیرید. در حال حاضر افرادی که دچار سرطان پستان هستند و یا سابقه ابتلا به آن را دارند، حتما از قبل با فرایند این آزمایش باید آشنا شوند. در ادامه به بررسی سرطان سینه و همچنین سنجش تومور مارکرها برای تشخیص آن می پردازیم. یکی از این شاخص ها در اکثر تومور مارکر ها تاثیر افزایش بیان ژن ایزوسیترات دهیدروژناز 1 (IDH1) در سرطان ها به خصوص سرطان پستان می باشد. تحقیقات در در روند پژوهش با محیط های کشت سلولی بیان گر این مهم است که آنزیمی به نام ایزوسیترات دهیدروژناز 1 (IDH1) تکثیر سلولهای سرطان سروزی تخمدان را تحریک میکند. زمانیکه محققین این آنزیم را مهار میکنند، خواه از روش شیمیایی یا از طریق خاموش کردن ژن آن، سلولهای سرطانی توانایی تقسیم و تکثیر شدن را از دست میدهند. به نظر میرسد از دست دادن فعالیت آنزیم، سلول های سرطانی را به حالت پیری میبرد. سلولهایی که وارد این حالت خاموش میشوند نمیتوانند چرخه سلولی خود را کامل کنند. جهش‌های ژن ایزوسیترات دهیدروژناز 1 (IDH1) اغلب در گلیوما شناسایی می‌شوند. گلیوماها، شایع‌ترین نوع تومورهای مغزی اولیه، بر اساس معیارهای هیستوپاتولوژیک و بالینی که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) مشخص شده است و نشانگر زیستی اصلی با پیامدهای تشخیصی، پیش آگهی و پیش‌بینی کننده است. ژن های IDH1 آنزیم‌هایی را به وجود می اورند که در فعالیت سلولی گلوکز نقش اساسی دارند. جهش در ژن‌های 1IDH در ایجاد تومور نقش دارند. در تومورهای سیستم عصبی مرکزی (CNS)، جهش‌های IDH به عنوان بیومارکر تشخیص مولکولی مشخص شده است. جهش‌های IDH همچنین یک بیومارکر مولکولی در سایر سرطان‌ها از جمله لوسمی میلوئید حاد، کلانژیوکارسینوما و تومورهای غضروفی هستند. این طرح تحقیقاتی از دو گروه 40 نفر جمعا 80 نفر مبتلا به سرطان پستان مجراه با میانگین سن 50 سال طراحی شده بود. یک گروه مبتلا به سرطان سینه بدون متاستاز و گروه دوم 40 نفر خانم مبتلا به سرطان پستان با علایم و شواهد ثابت شده با متاستاز انتخاب شدند. نتایج مطالعه ما نشان از افزایش سطح بیان ژن ایزوسیترات دهیدروژناز 1 (IDH1) در افراد مبتلا به سرطان سینه با علایم متاستاز 29 نفر یعنی 73 در صد در ارتباط و در مقایسه با مبتلایان به همین سرطان بدون علایم متاستاز یعنی 28 درصد بود. بسیاری از بانوان از بروز و عود سرطان سینه می ترسند، اما بیشتر آن ها می توانند تعادلی بین آگاه بودن از نتایج تحقیقات انجام شده در پیش اگاهی بروز سرطان سینه و ناامید شدن داشته باشند. پیشنهاد می شود اگر بالای 40 سال سن دارید یا در معرض خطر بالای سرطان سینه هستید، باید سالانه ماموگرافی و معاینه فیزیکی, بررسی درجه تومور, و حتی تومور مارکر های مختلف و مرتبط با نوع سرطان وراثتی و غیر وراثتی, تومور مارکر از جمله بررسی بیان ژن ایزوسیترات دهیدروژناز 1 (IDH1) توسط پزشک درخواست و تجویز شود. تشخیص زود هنگام و سریع سرطان سینه، احتمال درمان سرطان ها از جمله سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

  • گروه خبری : اخبار روز,آرشيو اخبار,صفحه اصلی
  • کد خبر : 149632
کلید واژه
تنظیمات قالب