×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1393/11/06 - 11:40
  • بازدید : 2360
  • تعداد بازدید : 19
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
کنگره تازه های علمی در باروری وناباروری به همت مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری برگزار شد

کنگره تازه های علمی در باروری وناباروری به همت مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری برگزار شد

هفتمین کنگره مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با عنوان کنگره تازه های علمی در باروری وناباروری با حضور متخصصان و صاحبنظران این حوزه پنجشنبه دوم بهمن‌ماه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.

هفتمین کنگره مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با عنوان کنگره تازه های علمی در باروری وناباروری با حضور متخصصان و صاحبنظران  این حوزه پنجشنبه دوم بهمن‌ماه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد.

دکتر ربابه طاهری‌پناه رییس کنگره  مذکور در مراسم افتتاحیه ضمن بیان سخنانی ایجاد فرصت برای محققان جوان را یکی از وظایف اصلی برشمرد که جز با ارائه تحقیقات میسر نخواهد شد .

دکتر طاهری پناه  در سخنان خود اظهار داشت:  هفتمین کنگره مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در راستای سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری برنامه ریزی شده است. این کنگره سه روزه  بمنظور بررسی چالشهای جدید جمعیتی  کشور  با عنوان تازه های علمی در باروری وناباروری برگزار می شود.  

وی در ادامه افزود:  اهداف و محورهای مورد بحث ‌این کنگره تخصصی، هر ساله براساس چالش‌ها و نیاز‌های شرکت‌کنندگان  برنامه ریزی می شود و در کنگره امسال 12 محور مختلف مورد بررسی قرا رمی گیرد که با توجه به چالشهای جمعیتی جدید کشور  یکی از موضوعات اساسی در این زمینه می باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود موضوع وارونه شدن هرم جمعیتی را یک چالش جهانی برشمرد و  اظهار داشت:  متاسفانه به دنبال سیاستهای جمعیتی  در سالهای گذشته و برخی دیگر از مشکلات ، هرم جمعیتی در حال بر عکس شدن است و شاید در سال‌های آتی هرم جمعیتی کشور به شکل هرم معکوس قرار گیرد که باید برای جلوگیری از بروز این شرایط هم اکنون تدابیر لازم در این خصوص اندیشیده شود.

در ادامه مراسم دکتر فرخنده پوراسماعیلی  خاطرنشان کرد این کنگره سالیانه با تلاش وزارت بهداشت، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، انجمن تخصصی باروری و ناباروری، انجمن علمی مامایی ایران، پژوهشگاه رویان و شهرداری تهران برگزار می‌شود.

وی در ادامه اظهار داشت: 317 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که از این تعداد 210 مقاله بصورت سخنرانی و 81 مقاله نیز بصورت پوستر در سه روز برگزاری کنگره ارایه خواهد شد.

عضو  هیات علمی گروه ژنتیک دانشگاه، نقص‌های آناتومیک، گامتوژنز، اندوکرینوپاتی‌ها و عوامل  ایمونولوژیک‌ را از علل اصلی ناباروری برشمرد و گفت: در این کنگره عوامل موثر و راهکارهای مختلف مربوط به کمک باروری مورد بررسی قرار می گیرد، همچنین اطلاعات به روز و پژوهش های انجام شده و پیشنهادات ارائه شده از سوی گروههای تخصصی مختلف در پانل های تخصصی بررسی شده و موثرترین راهکارها درخصوص باروری و ناباروری در مراکز دولتی و غیردولتی ارائه می شود.

وی درخاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: فاکتورهای متعددی می تواند منجر به  اختلالات ناباروری در زوجین شود  که امیدوارم برگزاری این کنگره با حضور فعال متخصصان و پژوهشگران خروجی موثری در نهادهای اجرایی داشته باشد.

در ادامه مراسم دکتر سید جلیل حسینی رییس مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه با اشاره به اقدامات و دستاوردهای این مرکز  به ویژه مشارکت در برگزاری دوازدهمین کنگره آسیایی ارولوژی در جزیره کیش  اظهار داشت: این امر در کنار سایر فعالیت‌های بین‌المللی این مرکز، زمینه را برای تحقیقات مشترک با سایر بخش‌های علمی دنیا فراهم می‌کند که  این موضوع جایگاه ویژه‌ای را برای مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های بین‌المللی مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه خاطرنشان کرد این مرکز از پیشنهادهای استادان و دانشمندان بخش‌های مختلف دانشگاه در راستای استفاده از موقعیت بین‌المللی مرکز و ایجاد تعامل‌های بین‌المللی با اتکا به ارتباطات رایج بین‌المللی استقبال می‌کند.

دکتر حسینی در خاتمه گفت: ارتقای سطح علمی همکاران و پژوهشگران و آشنایی متخصصان و دانشمندان خارج از کشور با پیشرفت‌های علمی و مراکز تحقیقاتی ایران جزو اهداف دیگر مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری است.

در ادامه دکتر محمد اسلامی معاون فنی سلامت اداره  بهداشت جمعیت خانواده و مدارس  وزارت بهداشت در خصوص سیاست های وزارت بهداشت در سلامت باروری گفت: یکی از مهمترین ارزشهای این  کنگره آشنایی مردم با مفهوم سلامت باروری است و برگزاری این کنگره دانش جامعه را در خصوص سلامت باروری ارتقا می دهد.

وی در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاست های کلی جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری گفت: اصلی ترین مشکلی که امروز وجود دارد این است که نرخ باروری کمتر از حد جانشینی یعنی کمتر از 2.1 است و این مسله هر جامعه ای  را در خصوص جمعیت نگران می کند. بازگرداندن سیاست های  صحیح باروری کاری هوشمندانه و زمان بر است و با تغییر در رفتارهای باروری نرخ  نیز باروی به بیش از حد جایگزینی می رسد.

دکتر اسلامی در بخشی از سخنان خود گفت: سیاست های کلی جمعیت و سیاست های کلی سلامت که هر دو امسال ابلاغ شده اند مستندات اصلی برای تغییرات و بازنگری ها هستند . از 14 سیاستی که بعنوان سیاست کلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است در سه مورد وزارت بهداشت بعنوان دستگاه اصلی و محور انتخاب شده است . ارتقای پویایی و بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش جمعیت و افزایش نرخ باروری به بیش ار حد جانشینی، اختصاص تسهیلات مناسب برای ماردان به ویژه در دوران بارداری و در نهایت ارتقای امید به زندگی می باشد .

دکتر حمید گورابی رییس پژوهشگاه رویان در بخش دیگری از این کنگره در خصوص چشم اندازهای نوین در درمان ناباروری به بیان سخن

  • گروه خبری : آرشيو اخبار
  • کد خبر : 16820
کلید واژه
تنظیمات قالب