×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/06/10 - 10:55
  • بازدید : 461
  • تعداد بازدید : 27
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پلی مورفیسم ESR1 و ناباروری در زنان

بررسی پلی مورفیسم های ESR1 در زنان نابارور زیر 35 سال مبتلا به سندرم تحریک بیش از حد تخمدان تحت درمان ART ، می تواند در روند درمان موثر باشد

بررسی پلی مورفیسم های ESR1 (rs2234693-rs9340799) در زنان نابارور زیر 35 سال مبتلا به سندرم تحریک بیش از حد تخمدان تحت درمان ART

 

اهمیت موضوع:

امید به داشتن فرزند این روزها برای تعداد زیادی از زوج های جوان به آرزو تبدیل شده است ، آرزویی که تحقق آن بسته به درمان های اصولی و علمی یا حتی صرف هزینه های درمانی است . نرخ شیوع ناباروری در کل کشور 20-15 درصد است که با میانگین جهانی که 10 تا 15 درصد است فاصله زیادی دارد .  تحقیقات در این زمینه در سال های اخیر بیشتر گشته است . از طرفی روش های درمان ناباروری رو به پیشرفت بوده و روزانه تعداد افرادی که جهت درمان به مراکز مختلف درمان ناباروری مراجعه می کنند بیشتر می شوند .

مهمترین یافته ها:

در این مطالعه تعداد 100 خانم تحت درمان IVF که به OHSS مبتلا شده بودند را به عنوان گروه بیماران و 100 خانم تحت درمان به روش IVF را که علائمی از ابتلا به OHSS نداشتند به عنوان گروه کنترل انتخاب نمودیم و با روش TaqMan Real Time PCR، مورد بررسی قرار دادیم. پس از بررسی های به عمل آمده،  ارتباط معنی داری بین افراد دارای پلی مورفیسم      ESR1(rs9340799)  در گروه های کنترل و بیماران مشاهده نشد .در افراد دارای ژنوتیپ CT در پلی مورفیسم rs2234693 ژن ESR1 بین گروه بیمار و کنترل ارتباط معنی داری وجود دارد.(P=0.041) وجود ارتباط معنی دار بین گروه های کنترل و بیمار موید این مطلب است که وقوع این پلی مورفیسم می تواند از عوامل وقوع OHSS در زنان تحت درمان IVF باشد. همچنین در این مطالعه مشخص گردید که افراد گروه بیماران که مبتلا به OHSS دارای سطوح بالاتری از LH و AMH در مقایسه با زنان تحت درمان IVF که به OHSS مبتلا نشده بودند (گروه کنترل) می باشند.

پیشنهاد:

جمع آوری نمونه از بیماران به خودی خود عملی زمانبر بوده و انجام آزمایش بر روی نمونه های بیشتر را با دشواری مواجه می سازد. بنابراین ممکن است احداث مراکز تخصصی و فوق تخصصی در این زمینه برای جمع آوری نمونه از زنان نابارور تحت درمان ART در مناطق مختلف کشور کمک کننده باشد. بررسی سایر پلی مورفیسم های موجود در ژن  موضوع این مطالعه که می تواند در پاسخ های درمانی نقشی تعیین کننده داشته باشند از دیگر موارد پیشنهادی می باشد. سرمایه گذاری بخش پژوهش و سلامت کشور در توسعه و راه اندازی تکنولوژی های جدید برای کم کردن هزینه تست های ژنتیکی و امکان بررسی همزمان پلی مورفیسم های بیشتر در جهت بدست آوردن ارتباط مشخص تر و نتایج سودمندتر لازم می باشد.

  • گروه خبری : اخبار روز,آرشيو اخبار,صفحه اصلی,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 66518
کلید واژه
تنظیمات قالب