بررسی اثر آنتی اکسیدانی کیس پپتین بر میزان آپوپتوز و بلوغ فولیکولهای تخمدان انسانی در محیط کشت به دنبال فرآیند انجماد - ذوب
اضافه کردن آنتی اکسیدان کیس پپتین به محیط انجماد تخمدان باعث بهبود نتایج حفظ باروری می گردد.
یکی از مهم ترین تکنینک های حفظ باروری برای افراد مبتلا به سرطان،فریز بافت تخمدان و پیوند مجدد آن است.در انجماد ، یکی از مهم ترین معایب ایجاد استرس اکسیداتیو است که باعث از بین رفتن فولیکول ها،سلول های گرانولوزا و تخمک ها می شود و در نتیجه ی آن کم شدن احتمال بارداری را به دنبال دارد.

یکی از مهم ترین تکنینک های حفظ باروری برای افراد مبتلا به سرطان،فریز بافت تخمدان و پیوند مجدد آن است.در انجماد،یکی از مهم ترین معایب ایجاد استرس اکسیداتیو است که باعث از بین رفتن فولیکول ها،سلول های گرانولوزا و تخمک ها می شود و در نتیجه ی آن کم شدن احتمال بارداری را به دنبال دارد. کیس پپتین نوروپپتید ی است که در محور هیپوتالاموسی تولید می شود و علاوه بر نقشی که در تولید مثل دارد دارای خاصیت آنتی اکسیدانی نیز می باشد. از این رو در این پژوهش که بر روی بافت قشر تخمدان 12 نفر زنان بین 20 تا 35 سال، روش انجماد تخمدان با اضافه کردن آنتی اکسیدان کیس پپتین انجام گرفت. در این آزمایش نشان داده شد با اضافه کردن کیس پپتین به محیط انجماد تخمدان انسانی، به علت خاصیت آنتی اکسیدانی و تاثیر مثبت بر میزان بلوغ فولیکول ها، اثرات مخرب استرس اکسیداتیو ناشی از انجماد و ذوب را تا حد زیادی کاهش داد و همچنین بر میزان بلوغ فولیکول ها تاثیر به سزایی ایجاد کرد. در نتیجه روشی مناسب جهت حفظ باروری بانوان دچار سرطان، خود ایمنی و همچنین تمامی بانوانی که به علت بیماری و یا هر علت دیگری نیاز به حفظ باروری دارند می باشد.
نظر