برگزاری هشتمین کنگره مرکز تحقیقات باروری و ناباروری با بررسی دستاوردهای نوین علمی در درمان ناباروری/پانل هاي تخصصي پيرامون چه موضوعاتي است؟
دکتر سیدجلیل حسینی رییس مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه با اشاره به برگزاری کنگره سالانه مرکز تحقیقات باروری و ناباروری که سالانه برگزار می شود اظهار داشت: کنگره مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه بصورت سالیانه برگزار می شود و در هشتمین کنگره مسایل مربوط به بهداشت باروری، موضوعات موجود در جامعه یا سوالات علمی جامعه پزشکی، نیازهای مردم و فراگیران مورد بررسی قرار می گیرد. وی هدف مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه را برگزاری کنگره ای که نتایج و دستاوردهای ارزنده ای برای مسوولان، سیاستگذاران و جامعه پزشکی کشور در برداشته باشد برشمرد و خاطرنشان کرد این گردهمایی علمی با مشارکت اداره بهداشت باروری و ناباروری دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار خواهد شد.
دکتر سیدجلیل حسینی رییس مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه با اشاره به برگزاری کنگره سالانه مرکز تحقیقات باروری و ناباروری که سالانه برگزار می شود اظهار داشت: کنگره مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه بصورت سالیانه برگزار می شود و در هشتمین کنگره مسایل مربوط به بهداشت باروری، موضوعات موجود در جامعه یا سوالات علمی جامعه پزشکی، نیازهای مردم و فراگیران مورد بررسی قرار می گیرد.
وی هدف مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه را برگزاری کنگره ای که نتایج و دستاوردهای ارزنده ای برای مسوولان، سیاستگذاران و جامعه پزشکی کشور در برداشته باشد برشمرد و خاطرنشان کرد این گردهمایی علمی با مشارکت اداره بهداشت باروری و ناباروری دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت و معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار خواهد شد.
دکتر حسینی با اشاره به روند برگزاری کنگره اظهار داشت: از یکسال قبل با رایزنی، موضوعاتی که باید مطرح شود، محورهای مورد بحث در کنگره، نیاز روز جامعه، سیاست های وزارت بهداشت و... مشخص شد و با روشن شدن نیازها و سیاست ها در کمیته علمی مورد بررسی قرار گرفت و براساس آن اهداف برنامه های کنگره تعیین شد.
رییس مرکز تحقیقات باروری و ناباروری دانشگاه در ادامه گفت: با توجه به سیاست های جمعیتی کشور سعی کردیم کنگره های مرکز بیشتر متمرکز بر هدف اولیه این مرکز تحقیقاتی یعنی درمان ناباروری باشد به همین دلیل در یکی دو سال اخیر عنوان کنگره را عمدتا رویکردهای جدید در درمان ناباروری قرار دادیم. در این کنگره پانل های مختلفی طراحی شد و هر روز یک یا دو سخنران کلیدی به ارایه مطالب و مباحث ارزنده خواهند پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری مراسم افتتاحیه در ساعات میانی روز خاطرنشان کرد: برنامه های علمی کنگره راس ساعت مقرر شروع می شود و بخش افتتاحیه به بخش دیدگاهها مبدل شده است که سیاستمداران و مسوولان دانشگاه در این بخش سیاستها و نظرات خود را اعلام می کنند.
دکتر سید جلیل حسینی، محورهای اصلی مورد بحث در کنگره را بهداشت باروری، تازهای درمان باروری و سیاست های جدید از دیدگاه مسوولان عنوان کرد و افزود: در این کنگره سخنرانان صاحبنظر و معروف دانشگاهی کشور به ارایه تجربیات خود می پردازند، درخصوص درمان میکرواینجکشن که از سالها قبل در کشور شروع شده و همچنین نحوه انتخاب جنین در هنگام میکرواینجکشن بحث می شود.
وی خاطرنشان کرد: در بخش دیدگاهها، تخصص دانشگاههای نسل سوم و جایگاه بین المللی بهداشت باروری مطرح می شود و در مورد سیاست های دانشگاه و دیدگاههای بهداشت باروری صحبت خواهد شد. همچنین درخصوص سیاستهای افزایش جمعیت، کاهش عوامل خطر ناباروری، بهبود شاخص های سلامت باروری، تشخیص های ژنتیکی پیش از میکرواینجکشن و وضعیت آن در گذشته، حال و آینده بحث صورت می گیرد.
دکتر حسینی اثر تغییرات سبک زندگی در ناباروری خانمها، کنترل وزن و درمان چاقی، اختلالات خلقی و عملکرد جنسی را از سایر موضوعات قابل طرح در این کنگره برشمرد و از طراحی پانل تخصصی با موضوع طب مکمل با مشارکت مرکز تحقیقات طب سنتی، پانلی با موضوعات جدید در کاربرد جراحیهای آندوسکوپیک مثل هیستروسکوپی و لاپاراسکوپی، داروهای تجویزی در ناباروری و پروتکل های نوین آن خبر داد.
وی افزود: در مردانی که هیچ نطفه ای در بدن نداشته اند (آزواسپرم) با روشهای میکروسکوپی از داخل بافت زایای نطفه، اسپرم با روشهای میکروسکوپی استخراج شده است که در پانلی روشهای جدید در این مورد بررسی می شود و در نهایت به بیمارانی که امیدی به بارور شدن ندارند راهکار هایی اعلام می شود.
به گفته دکتر حسینی در پانل دیگری از کنگره سن مناسب ازدواج، عوامل اجتماعی سلامت خانواده، نقش رسانه ها در ارتقای سلامت خانواده، تاثیر عوامل محیطی بر سلولهای جنسی مردان و زنان بررسی خواهد شد. همچنین در پانل اخلاق و مشاوره زوج نابارور موضوعاتی نظیر اهدای سلولهای جنسی، رحم جایگزین، درمان ناباروری در افراد مبتلا به سرطان(شیمی درمانی و پرتودرمانی باعث از بین رفتن نطفه آنها شده است) و مرور روشهای حفظ باروری مطرح می شود.
دکتر سید جلیل جسینی در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: هشتمین کنگره مرکز تحقیقات باروری و ناباروری منطبق بر سیاستهای مسوولان معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و با برنامه ریزی اساتید دانشگاه و نگاهی به بهداشت باروری و درمانهای جدید ناباروری از 27-25 آذرماه برگزار می شود.