×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/09/04 - 19:26
  • بازدید : 93
  • تعداد بازدید : 91
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بررسی عوامل مرتبط در طلاق عاطفی در دوران کرونا ویروس

بررسی عوامل مرتبط با طلاق عاطفی که مقدمه ای بر طلاق قانونی است، می تواند باعث کاهش این آسیب اجتماعی گردد.

یکی از مهمترین آسیب های جامعه ی معاصر، از هم گسستن و به سردی گراییدن روابط مثبت و شیرین خانوادگی است؛ روابطی که با گذشت زمان منجر به متفاوت شدن خواسته ها، نگرشها و نیازهای زن و مرد و به تبع آن، دور شدن آنها از هم شده است.

یکی از مهمترین آسیب های جامعه ی معاصر، از هم گسستن و به سردی گراییدن روابط مثبت و شیرین خانوادگی است؛ روابطی که با گذشت زمان منجر به متفاوت شدن خواسته ها، نگرشها و نیازهای زن و مرد و به تبع آن، دور شدن آنها از هم شده است. در گذشته روند تصاعدی میزان طلاق به طور کاملا چشمگیری موجب شد که از دیگر آسیب های خانوادگی غافل شویم. یکی از این آسیبهای جدّی، طلاق عاطفی است که مهمترین عامل ازهم گسیختگی ساختار بنیادی ترین بخش جامعه یعنی خانواده است. طلاق عاطفی از نبود روابط عاطفی، سرد شدن عواطف یا بی تفاوتی نسبت به یکدیگر ایجاد می گردد که بعد از مدتی تبدیل به عادت رفتاری می شود. در طلاق عاطفی ، زوج ها با اینکه زیر یک سقف و در کنار هم زندگی می کنند اما پیوند عاطفی آنها متزلزل و ناپایدار است یعنی مشکلات و افکار دیگری برای هم اهمیتی ندارد .در طلاق عاطفی زوج ها به اجبار با یکدیگر زندگی می کنند زیرا هیچ گونه شادی و خوشبختی وجود ندارد مثلا خانمی که شغل و درآمدی ندارد مجبور به تحمل زندگی با همسرش می شود و یا به دلیل ترس از دوری از فرزندان و یا حتی فرهنگ جامعه و فشار خانواده نمی تواند طلاق بگیرد. از آنجا که احساس اندوه و ناامیدی و کاهش اتکا به یکدیگر می تواند روی کل خانواده تأثیر پایداری داشته باشد از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط با طلاق عاطفی در دوران کرونا ویروس در شهر تهران طراحی گردد. مطالعه بر روی 900 نمونه (450 نفر زن و 450 مرد) در مناطق 22 گانه تهران انجام شد. پرسشنامه دموگرافیک طلاق عاطفی توسط شرکت کنندگان تکمیل گردید. شرکت کنندگان قبل از ورود به مطالعه توسط متخصص سلامت جنسی و باروری از نظر مشکلات جنسی و اختلالات روانشناختی مورد مصاحبه قرار گرفتند. معیارهای ورود به مطالعه شامل افرادی بودند که از زندگی مشترک آنها حداقل یک سال گذشته بوده و با هم زندگی می کردند. افرادی که دچار مشکلات روانشناختی یا جنسی بودند از مطالعه خارج شدند. نتایج نشان داد عواملی که با طلاق عاطفی مرتبط می باشند، شامل: سنوات ازدواج، مدت زمان ازدواج، انتخاب همسر توسط والدین، سطح تحصیلات زوجین، شغل زوجین، ابتلا به بیماری کووید 19 و همچنین داشتن مشکلات در روابط زناشویی قبل از بیماری کووید 19 می باشد.
از آنجا که طلاق عاطفی مقدمه ای بر طلاق قانونی می باشد، و بر اساس نتایج این مطالعه بیماریهای نوپدید نظیر کرونا ویروس می‌تواند بر روابط بین زوجین موثر باشد، از این رو به نظر می رسد بررسی عوامل موثر و طراحی مداخلات مبتی بر آن می تواند در پیشگیری از این آسیب اجتماعی موثر واقع شود.
 

 

  • گروه خبری : اخبار روز,آرشيو اخبار,صفحه اصلی
  • کد خبر : 135403
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب