سومین کنگره ناباروری مردان – سلامت مردان را درتاریخ 3-1 اسفند 97 مقارن با هفته سلامت مردان در سالن همایشهای ابوریحان واقع در دانشگاه شهید بهشتی برگزار نماید . لذا از اساتید و علاقمندان دعوت میشود چکیده مقالات خود را به آدرس www.irhrc2019.ir ارسال نمایند.
پیام رئیس کنگره |
مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سال 1384 فعالیت خود را شروع نموده است. در طی سالهای گذشته بیش از 200 طرح تحقیقاتی مصوب در زمینه های مختلف علوم بالینی، پایه، بهداشت باروری، سلولی و مولکولی داشته است که منجر به انتشار مقالات در ژورنال های معتبر پزشکی شده است. از اهداف دیگر مرکز، تبادل اطلاعات علمی همکاران و پژوهشگران و آشنایی متخصصین و دانشمندان خارج از کشور با پیشرفت های علمی کشور و مراکز تحقیقاتی بوده است که در این راستا پنج همایش بین المللی و 2 همایش ملی در موضوعات مهم مبتلا به جامعه در زمینه سلامت با عنوان های: بهبود کیفیت زندگی در زنان یائسه، تنظیم خانواده، رویکرد های نوآورانه، بارداری ایمن و تاثیر شرایط محیطی در باروری و ناباروری را تا کنون برگزار نموده است.
یازدهمین کنگره مرکز را با توجه به سه مقوله مهم، توسعه سیاست های جمعیتی کشور، كاهش غفلت در موضوع ناباروری مردان و سیاست هاي کشور در ارتقاء سلامت مردان اختصاص داده ايم و سومین کنگره ناباروری مردان را به همراه تبیین موضوعات مهم سیاست های جمعیت در کشور و همچنین تعمیق علمی برنامه های سلامت مردان اختصاص داده ایم تا بطور همه جانبه با استفاده از نظرات اعضا هیات علمی دانشگاه ها و صاحبنظران و با مشارکت و بحث و تبادل نظر با شرکت کنندگان موفق شویم سیاستهای جمعیت کشور را تبیین و به سوالات جامعه پاسخ دهیم. ناباروری مردان را به عنوان یک نگرش مغفول جامعه اصلاح نماییم. زیرا تصور جامعه اینست که زوج ناباروری که قادر به فرزند آوری نیستند، تنها خانم باید مورد بررسی قرار گیرند. مبانی علمی نقش مردان در ناباروری و راهکار های علمی بررسی شده و دقیقا مورد مطالعه قرار گيرد.
سلامت مردان نیز موضوع مهمی است که به دلایل مختلف اعم از فرصت کم، مشغله زیاد، توجه کمتر به سلامتی فرد و در معرض قرار گرفتن انواع فاکتور های مضر شغلی، بعلاوه استمداد طلبي كمتر از بانوان، احساس رو يين تني و مرد سالاري، مردان بیشتر مبتلا به بیماریها می شوند در حالیکه مردان به واسطه نقش ویژه ای که در خانواده دارند لازم است بطور خاص به موضوع سلامت خود بپردازند و به همین لحاظ از یک دهه قبل سلامت مردان با اختصاص یک روز یا هفته در جهان بصورت نمادین مورد توجه قرار گرفته است و در جمهوری اسلامی ایران نیز در همین مدت ده ساله در اولین هفته اسفند ماه، هفته سلامت مردان تعیین گردیده است که در این کنگره به مبانی علمی و تعمیق آن خواهیم پرداخت.
در مجموع با توجه به سه موضوع مهم مبانی کنگره، امید داریم با مشارکت اساتید و صاحبنظران و مسئولین کشوری قدمی موثر در ارتقاء سلامت جامعه برداریم.
دکتر سید جلیل حسینی
رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری و رئیس سومین کنگره سلامت مردان
پیام دبیرعلمی کنگره |
لازمه داشتن جامعه ای سالم سلامت خانواده است و در این حوزه سلامت مردان به اندازه سلامت زنان اهمیت دارد، مردان علاوه بر نقش پدری و همسری، مدیریت خارج از منزل و اداره امور اقتصادی را برعهده دارند، بنابراین ایجاب می کند، توجه ویژه ای به سلامت هر دو جنس شود. شایع ترین علت بیماری و ناتوانی در مردان بیماری های قلبی عروقی و علل بعدی به ترتیب حوادث و سوانح غیرعمد، سرطان ها و تومورها، بیماری های دستگاه تنفسی، حوادث عمدی، بیماری های متابولیک، بیماری های دستگاه گوارش، اختلالات تناسلی و ادراری و بیماری های اعصاب و روان را شامل می شود.
از منظر بیماری ها، دو دسته بیماری واگیر و غیرواگیر در کمین مردان است، بیماری های واگیر مانند ایدز، مالاریا و سل در مردان شیوع بیشتری دارد، چرا که مردان بیشتر در فضای خارج از منزل به سر می برند و کنش های اجتماعی و رفتارهای پرخطر آنها بیشتر است و همچنین بیماری های غیرواگیر مانند های بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، بیماری های روانی، تنفسی، شغلی، بیماری عضلانی - اسکلتی و سوانح و حوادث در مردان شایع تر است. مردان کمتر از زنان به علائم و نشانه های خطر و بیماری زا توجه می کنند، به همین دلیل بیماری در آنها پیشرفت می کند و مرگ و میر بیشتری را به همراه دارد.
برخی فاکتورهای سبک زندگی از جمله رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی کافی، مدیریت استرس و کاهش رفتارهای پرخطر بر طول عمر مردان می افزاید.
در کنگره سلامت مردان که سالانه برگزار میگردد، هر سال سعی میگردد یکی از ابعاد مهم تاثیر گذلر بر سلامت مردان با تفصیل بیشتر مورد توجه قرار گیرد و دو محور اصلی کنگره سال جاری، نقش سرطانها و ناباروری و مشکلات جنسی در سلامت مردان هست. هرچند به برخی محورهای دیگر نیز با تفصیل کمتری خواهیم پرداخت.
شایع ترین سرطان ها در مردان به ترتیب سرطان پوست با شیوع ١٤ درصد، سرطان معده با شیوع ١٢ درصد، سرطان مثانه با شیوع ٩ درصد، سرطان پروستات با شیوع ٨ درصد، سرطان روده بزرگ با شیوع ٨ درصد، سرطان ریه و مری با شیوع ٦ درصد است.
از بین سرطانهای فوق الذکر در این کنگره سرطانهای پروستات، مثانه، کبد و ریه انتخاب شده اند تا بیشتر درخصوص آنها بحث و تبادل نظر صورت گیرد.
ناباروری همواره یک مشکل اساسی در جوامع بشری بوده است. نرخ ناباروري در جهان حدود ١٥ درصد بوده يعني حدود ۱۵درصد زوجها در جهان دچار مشکل ناباروری هستند كه در اين ميان متاسفانه نقش مردان در اغلب موارد اندك فرض ميشود درحاليكه 50 درصد مشکل ناباروری در زوج ها مربوط به مردان است. امروزه بسیاری از مشکلات ناباروری در مردان قابل رفع بوده و جهان در درمان ناباروری بسیار موفق عمل کرده است. اين موضوع باعث گرديده تا يكي از محورهاي مهم كنگره سلامت مردان به غفلت در موضوع ناباروری مردان اختصاص داده شود و به عبارتي به نقد نظريه اي پرداخته شود كه معتقد است ناباروري مقوله اي مربوط به زنان بوده و ارزيابي مردان در اين نگرش مغفول مانده است.
از خصوصیات منحصر بفرد این کنگره ارایه دید جامعه نگر و سلامت محور از موضوعات مورد بحث میباشد تا ماحصل آن بتواند مورد استفاده مسئولین محترم در حیطه ارائه خدمات نظام سلامت قرار گیرد و به نوعی تجربه و تخصص دانشمندان حوزه های مختلف علمی کشور در اختیار مسئولین برای اتخاذ تصمیمهای درست قرار گیرد.
مفتخرم به عنوان دبير سومین كنگره سلامت مردان و عضو كوچكي از جامعه بزرگ پزشكي از عموم اساتيد، انديشمندان و همكاران گرامي جهت شركت در كنگره فوق دعوت بعمل آوردم و امیدوارم با حضور تمام سروران گرامی و اساتید عزیز به بحث و تبادل نظر پيرامون سلامت مردان در حوزه های ذکر شده بپردازيم كه مسلما فرصت خوبي براي استفاده بهينه از تجربيات اساتيد حوزه هاي مختلف در پيشرفت علمي و عملي كشور عزيزمان خواهد بود.
دكتر محمد سلیمانی
دبیر علمی سومین کنگره سلامت مردان