×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1397/06/10 - 11:07
  • بازدید : 508
  • تعداد بازدید : 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پل ارتباطی FSHR و OHSS در طول روند ART

بررسی پلی مورفیسم های ژن FSHR در زنان نابارور زیر 35 سال تحت درمان ART با OHSS ، می تواند در روند درمان موثر باشد

بررسی پلی مورفیسم های FSHR (rs6165-rs6166) در زنان نابارور زیر 35 سال تحت درمان ART با OHSS و بدون OHSS

 

اهمیت موضوع:

 

افزایش ناباروری در کشور و حتی در دنیا از جمله خبرهایی است که تا سال ها قبل کمتر به گوش می رسید . نرخ شیوع ناباروری در کل کشور 2/20 درصد است که با میانگین جهانی که 12 تا 15 درصد است فاصله زیادی دارد. مطالعات در برخی از کشورها نشان داده است که وجود برخی از پلی مورفیسم ها در ایجاد ناباروری و به دنبال آن سندرم تحریک بیش از حد تخمدان دخیل هستند. با توجه به هزینه های کلان درمان ناباروری از جمله IVF و میزان موفقیت 25 تا 35 درصدی آن قبل از هر چیز لازم است علل ناباروری در فرد مشخص شود تا با توجه به آن درمان مناسب را برای فرد انتخاب کرد.

مهمترین یافته ها:

در این مطالعه با روش TaqMan Real Time PCR، تعداد 100 خانم تحت درمان IVF که به OHSS مبتلا شده بودند را  به عنوان گروه بیماران و 100 خانم تحت درمان به روش IVF را که علائمی از ابتلا به OHSS نداشتند به عنوان گروه کنترل انتخاب نمودیم و مورد بررسی قرار دادیم. اگرچه با بررسی آنالیزهای ژنوتیپی گروه بیمار و کنترل در rs6165 و rs6166 ارتباط معنی داری بین این پلی مورفیسم ها و وقوع OHSS وجود ندارد، اما بیماران دارای ژنوتایپ GG پلی مورفیسم rs6166 ، سطح FSH بالاتری نسبت به بیماران دارای ژنوتایپ AA داشتند. همچنین در این مطالعه اندازه گیری سطوح سرمی هورمون های FSH، LH و AMH در افراد گروه های کنترل و بیمار نشان داد که گروه بیماران سطوح سرمی هورمون های LH و AMH بیشتری نسبت به افراد گروه کنترل دارند.

           پیشنهاد:

پیشنهاد می شود در مطالعات آتی تعداد نمونه های مورد ارزیابی افزایش یابد. در مورد بیماری های چند عاملی، همیشه باید در نظر داشت که سایر فاکتورهای محیطی و کلینیکی بر روی ژن ها اثرگذار هستند و ارزیابی هر یک، جدای از نقش دیگری به تنهایی نمی تواند صحیح باشد. بررسی سایر پلی مورفیسم های موجود در ژن موضوع این مطالعه که می تواند در پاسخ های درمانی نقشی تعیین کننده داشته باشند از دیگر موارد پیشنهادی می باشد. توالی یابی این ژن می تواند سبب یافتن  پلی مورفیسم های جدید در جمعیت ایرانی گردد.

 

  • گروه خبری : اخبار روز,آرشيو اخبار,صفحه اصلی,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 66524
کلید واژه
تنظیمات قالب